Spelt – naturligt beskyttet

21. marts - 2015

Spelt er en af oldtidens oprindelige hvedesorter

Vores forfædre dyrkede spelt i oldtiden og helt frem til vikingetiden, hvor det blev fortrængt af forædlede hvedesorter, der gav større udbytte.

Spelt er beskyttet af en dobbelt skal, der giver kornet en naturlig modstandsdygtighed mod insekter, sygdomme og forurening. Det gør det lidt vanskeligere at høste og forarbejde kornet, men til gengæld bliver naturen skånet for unødvendig brug af sprøjtegifte og gødning.

Et sundt alternativ

Spelt er ud fra et næringsmæssigt synspunkt et godt alternativ til traditionel hvede. Ligeledes har spelt en god kraftig hvedesmag. Brød bagt af spelt ligger samtidig godt i maven og meget tyder på, at mange bedre kan tåle og fordøje spelt.

Speltbrød – til mad med smag

Speltbrød er oplagt som tilbehør til varme retter eller til røgede og krydrede specialiteter. Prøv f.eks. speltbrød til vellagrede oste, krydrede pateer eller pølsespecialiteter.

Del

Print