Vegetariske boller i karry

Vegetariske boller i karry. Lav en vegetarisk udgave af den klassiske boller i karry med veggiedeller.

Vegetariske boller i karry vil begejstre både store og små, hvis livret er boller i karry. Server gerne med ris eller kogt quinoa.


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

Veggiedeller 
1 pose Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri fars med karry
3 æg ca. 2 dl vand eller mælk
olie eller smør til stegning

Sauce
1 løg, finthakket
2 tsk. stærk karry
35 g smør
3 spsk. hvedemel
2 dl vand eller fond
2 æbler, i tern
4 dl kokosmælk
salt og peber

Tilbehør
250 g basmatiris

Topping
1 bdt koriander
evt. chiliflager/ rød chili

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Veggiedeller 

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg og 2 dl vand eller mælk.
  3. Rør det hele godt sammen og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Form farsen med en ske eller fugtige hænder som små runde boller.
  6. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på alle sider.

Sauce

  1. Svits løg og karry i smør i en gryde.
  2. Rør melet i, og tilsæt vand under konstant piskning.
  3. Skræl æblerne, skær dem i tern, og kom dem i saucen.
  4. Tilsæt kokosmælken.
  5. Smag til, og krydr med salt og peber.
  6. Spæd saucen op med lidt mere vand, hvis den er for tyk.
  7. Kom bollerne i saucen, og server retten med kogte ris og koriander.

TIP: Vil du have ris med masser af god smag – så tilsæt fx limeblade, kanelstang, stjerne­ anis, gurkemeje, kardemommekapsler eller ingefær til risene, mens de koger.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her