vaniljekranse

Vaniljekranse

Lækre sprøde vaniljekranse. Det er manges favorit julesmåkage og kan begejstre både store og små.

Det er også Maria Vestergaards yndlings småkage, og vækker de allerbedste barndomsminder, da denne opskrift stammer fra hendes mormors barndom.


Opskrift til ca. 100 vaniljekranse

Køkkentid
30 min.

Ventetid
10 min.

Ingredienser

500 g Finax hvedemel
400 g blødt smør
300 g flormelis
1 æg
1 vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker
30 g mandler

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og bland det med flormelis og blødt smør.
  2. Tilsæt hvedemel og vaniljesukker.
  3. Hak mandler meget fint og kom dem i dejen.
  4. Ælt dejen godt igennem, og stil den på køl i et par timer.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose med tyl eller brug en kødhakker til vaniljekranse.
  6. Tryk dejen ud lange strimler, skær dem over i intervaller af cirka 5 centimeter.
  7. Form små vaniljekranse og læg dem på en bageplade med bagepapir .
  8. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190°C (varmluft 200°C)   i ca. 5 minutter, eller til småkagerne er blevet en smule lysebrune.
  9. Lad dem køle af på en bagerist og opbevar dem i en lukket kagedåse med bagepapir.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.