Svensk knækbrød med hummus og ærtemos

Svensk knækbrød serveret med hummus og ærtemos er en lækker snack, som du kan bruge som appetizer til dine gæster eller som en mættende snack om eftermiddagen.

Hummus kan bruges til mange ting. Her kan du lave et lækkert svensk knækbrød med cremet hummus og farverig ærtemos.


Opskrift til 15 stk.

Køkkentid
1 t

Ventetid
45 min.

Ingredienser

Svensk knækbrød
2½ dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk. salt
1 dl Maltmel
4 dl Finax Dansk Fuldkornshvedemel
2 dl Finax Dansk Hvedemel
25 g smeltet smør
1 spsk. ahornsirup

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life økologisk Hummus, Original
½ dl olie
2 dl koldt vand

Ærtemos
250 g ærter
1 dl. olivenolie
½ tsk. salt
½ tsk. peber
2 tsk. ahornsirup

 

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Svensk knækbrød 

  1. Bland vand, gær og salt.
  2. Tilføj maltmel, smør og sirup.
  3. Tilsæt fuldkornsmelet lidt ad gangen og til sidst stødt fennikel og lakridspulver.
  4. Ælt dejen godt, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 225 grader alm. Ovn.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord og kør den tynd med en kagerulle, indtil dejen er 2-3 mm. tyk.
  7. Stik knækbrødene ud med en udstikker, der er omkring 10 cm. Lav et andet hul i midten med en udstikker på 2 cm.
  8. Læg knækbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, prik huller i knækbrødene med en gaffel og bag dem i ca. 12 minutter.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Ærtemos

  1. Kom alle ingredienser til ærtemosen i en blender og blend.
  2. Kan blenderen ikke få fat og køre mosen homogen, tilføj mere olie eller vand.

Server knækbrødene med ærtemos, hummus og evt. smør.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her