Specier

En klassisk sprød småkage, der er nem at lave.

Du kan variere grunddejen med fx pistacie og mørk chokolade, eller lave kakao specier og tilføje kakaopulver til grunddejen. Kun fantasien sætter grænser. Småkagerne er bagt med Kage hvedemel, der gør dem ekstra sprøde.


Opskrift til ca. 60 specier

Køkkentid
25 min.

Ventetid
Ca. 2 timer

Ingredienser

500 g Finax Kage hvedemel
200 g flormelis
375 g smør

evt. chokolade, nødder eller andet lækkert

Vurder denne opskrift


| af Specier: 4 ud af 5 baseret på 4 anmeldelser

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Ælt mel, flormelis og smør sammen på én gang.
  2. Del dejen i 2 portioner og rul dem ud i stænger á 45 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede tykke skiver, ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 min., til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Tip! Tilsæt hakket chokolade, hakkede nødder eller kakaopulver til dejen, og varierer på den måde specierne.

 

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her