Softkernerugbrød med et syrligt tvist – Finax brødblanding

Nogle gange har man lyst til et rugbrød der er let at lave, men stadig er fyldt med smag og kvalitet.

Ved at bruge Finax Softkernerugbrød brødblanding og erstatte lidt af vandet med kærnemælk eller et andet surmælksprodukt får du et rugbrød med et lidt syrligere tvist. Softkernerugbrødet er det perfekte rugbrød til madpakken eller frokostbordet.


Opskrift til 1 rugbrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
2 t.

Ingredienser

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt 4 dl vand og 3½ dl kærnemælk.
  2. Ælt dejen i mindst 5 minutter i en røremaskine ved lav hastighed eller med en håndmixer på højeste trin. Vær opmærksom på, at dejen kan føles våd.
  3. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l), glat med en dejskraber, og lad den hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 60 minutter.
  5. Tag det færdigbagte softkernerugbrød ud, og stil det til afkøling. Vent med at skære rugbrødet i skiver, til det er helt afkølet.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her