Smørbagte luksus teboller

Smørbagte luksus teboller, findes der noget bedre? De bløde boller kan få både store og små til at trække på smilebåndene, når de serveres et fødselsdagen eller til en hyggelig eftermiddagsstund.

Teboller er ikke kun til de små, for de bløde boller er perfekt til fødselsdagsbordet eller til en hyggestund. Server dem lune og lad hele hjemmet dufte af nybagte boller.


Opskrift til 24 teboller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 t. og 15 min.

Ingredienser

5 dl lunkent vand (30°C)
75 g gær
150 g blødt smør
100 g rørsukker
1 tsk. salt
2 tsk. kardemomme
1 kg Valsemøllen Hvedemel
1 æg

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt herefter de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen godt sammen i røremaskine ved laveste hastighed i ca. 8 minutter og ved mellemste hastighed i ca. 2 minutter, til dejen er glat og slipper kanterne på skålen.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Del dejen i 24 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve under et fugtigt klæde i ca. 2 timer.
  5. Pensl bollerne med æg eller vand, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i ca. 10-12 minutter, til de er gyldne.
  6. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Tip: Tilsæt 150 g mørk chokolade sammen med de øvrige ingredienser, og forkæl dig selv og dem du holder af med lækre chokoladeboller.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her