Sliders med veggiebøffer og romesco

Sliders kan laves med alverdens fyld. Disse sliders er lavet med lækre veggiebøffer og en krydret romesco. Perfekt til de kødfrie dage.

Slides med veggiebøffer og romesco er et lækkert vegetarisk måltid, hvis du gerne vil tage nogle kødfri dage.


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
40 min.

Ingredienser

Romesco
2 røde peberfrugter
1 rød chili
100 g mandler
3 tomater
1 tsk. tomatpuré
½ tsk. paprika (evt. røget)
1 dl olivenolie
Salt og peber
1 spsk. hvidvinseddike

veggiebøffer
1 ps Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars, mildt krydret
3 æg
ca. 2 dl koldt vand

I øvrigt
8 små burgerboller – Find opskrifter på burgerboller her.
1 rødløg
8 radiser
Dild
Agurkesalat

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Romesco
  1. Grill peberfrugten og chilien i ovnen eller på en grillpande, til skallen er helt sort. Halver dem, skrab kernerne ud og pilskindet af.
  2. Rist imens mandlerne på en pande i lidt olie, til de er gyldne. Krydr dem med salt.
  3. Hak tomaterne groft.
  4. Kør tomaterne sammen med peberfrugt, chili, mandler, tomatpuré, paprika og 1 dl olie til en tyk sauce i blenderen.
  5. Smag til med salt, peber og eddike eller citronsaft.
Veggiebøffer
  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt æg og vand eller mælk.
  3. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Form 8 små bøffer.
  6. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider.
I øvrigt 
  1. Snit radiser og løg fint på et mandolinjern.
  2. Rist bollerne.
  3. Smør romesco på underbollen, og kom herefter veggiebøfferne på efterfulgt af radiser, rødløg, agurker og dild.
  4. Smør mayonnaise på den øverste bolle og luk slideren.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her