Salatbowle med hummus og falafler

Lav en farverig og mættende salatbowle med hjemmerørt hummus og falafler. Du kan variere det grønne alt efter, hvad du kan lide og har i køleskabet.

Vil du gerne have en kødfri dag, er denne salatbowle med hummus og falafler et godt bud. Retten er ikke bare smuk, den mætter også dejligt.


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Øko Hummus, original (100 g)
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Salat
4 pastinakker
2 spsk. olivenolie
1 tsk. chiliflager
havsalt
1½ dl Finax Økologisk Quinoa
1 håndfuld frisk mynte
½ spidskål
10 cherrytomater
4 gulerødder
12 falafler

Tahindressing
2 spsk. tahin (sesampasta)
1 spsk. olivenolie
Saft fra ½ citron
1-2 spsk. vand
Salt og peber

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Salat

  1. Skræl pastinakker, skær ud i små tern og vend dem med olivenolie, chiliflager og havsalt.
  2. Bred blandingen ud på en bageplade med bage­papir og bag dem i ovnen ved 225°C i ca. 20-25 minutter.
  3. Skyl quinoaen og kog den efter anvisningen på pakken. Kom den kogte quinoa i en skål.
  4. Hak mynten groft, snit spidskålen fint og halvér tomaterne.
  5. Hvis du har en spiralizer, så kør gulerødderne derpå til tynde nudler, eller skær dem ud i små tern.
  6. Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med citronsaft og salt.
  7. Anret alle elementerne i fire skåle.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+