Salat med søde kartofler og hummus

Salat med søde kartofler og hummus er en lækker og nem salat at lave.

Nemme og smagfulde vegetarretter er en god måde at få flere grønsager ind i hverdagen. Lav en salat med søde kartofler og rør en cremet hummus til som dip.


Opskrift til 1-2 personer

Køkkentid
15 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

Salat
2 håndfulde blandet salat
1 stor sød kartoffel
1 håndfuld blåbær
1 spsk. birkes

Dressing
saften fra 1 appelsin
saften fra 1/2 citron
1/2 dl. olivenolie

Hummus
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Hummus (100 g)
ca. 2 dl koldt vand
½ dl olie

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Salat
  1. Sæt ovnen på 200 grader.
  2. Skræl den søde kartoffel og skær den ud i stænger.
  3. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag 15-20 minutter, indtil de bliver bløde og tager farve i kanterne.
  4. Skyld salaten og kom den op i en skål.
  5. Kom de lune kartoffelstænger ovenpå efterfulgt af blåbær og birkes.
  6. Lav dressingen i en lille skål ved at blande alle ingredienserne sammen. Hæld ud over salaten.

Hummus

  1. Kom hummusblandingen i en skål, og tilsæt koldt vand og olie.
  2. Rør blandingen godt sammen. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.

Udviklet i samarbejde med Asta Just – der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+