Salat med perlebyg, majs, tomater og plantedeller

Lav en lækker salat med perlebyg, majs, tomater og plantedeller. Et dejligt vegetarisk måltid, hvor du også får masser af grønt ind i hverdagen.

Hvis du gerne vil gøre denne salat med perlebyg, majs tomater og plantedeller til en vegansk ret, skal du blot bruge plantebaseret yoghurt, smør og mayonnaise.


Opskrift til 2-3 personer

Køkkentid
30 min.

Ingredienser

1 hoved hjertesalat
150 g. perlebyg
8-10 små tomater
1 dåse majs
2 forårsløg
½ bundt dild

Plantedeller
1 ps. Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars
2 dl. vand
2 spsk. smør
1 spsk. ahornsirup

Dressing
1 dl. yoghurt
2 tsk. mayonnaise
2 tsk. ahornsiurp
1 tsk. dijon sennep
2 tsk. citronsaft
Salt og peber

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Sæt perlebyggen over og kog efter anvisning på pakken.
  3. Bland kødfri fars med vand. Rør godt rundt og form 8-10 boller ved at rulle dem runde i hånden.
  4. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Smelt smør og bland op med sirup og pensel alle bollerne og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil de har taget farve.
  6. Skyld imens grøntsagerne.
  7. Skær salaten groft og halver tomaterne. Hæld væden fra majsene og snit forårsløget. Hak dilden groft.
  8. Bland alle ingredienserne til dressingen i en lille skål. Smag til med salt og peber.
  9. Hæld vandet fra perlebyggen, når den er kogt færdig. Tag bollerne ud af ovnen.
  10. Byg på et fad salaten op med perlebyg i bunden, dernæst salat, tomater, majs, forårsløg og dild.
  11. Læg bollerne ovenpå og hæld dressingen ud over.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+