Rustikt franskbrød

Lav et lækkert rustikt franskbrød og forkæl dig selv og dine nærmeste.


Opskrift til 2 franskbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
min. 12 timer.

Ingredienser

Dag 1:
Fordej
150 g koldt vand

2 g gær

150 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Iblødsætning
130 g koldt vand

60 g Finax Knækkede Hvedekerner
60 g Finax Økologiske Hørfrø

Dag 2:
2 ½ dl lunkent vand (30°C)
15 g gær
Fordej
Iblødsatte kerner
15 g salt
230 g Finax Durummel
230 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Opløs gæren i vandet og rør hvedemelet i.
  2. Bland ingredienserne godt sammen, og lad fordejen stå tildækket natten over ved stuetemperatur.
  3. Sæt kernerne i blød, og lad dem stå tildækket natten over ved stuetemperatur.

Dag 2

  1. Opløs gæren i vandet, kom fordejen og de iblødsatte kerner i sammen med resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i 10-15 minutter, til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  3. Fold dejen ind over sig selv, så den bliver strammet op, og lad den hæve færdig i yderligere 30 minutter.
  4. Del dejen i to lige store stykker, og form til aflange brød.
  5. Drys to hævekurve med mel, og læg i hver sin kurv. Lad dem hæve tildækket på køl natten over.

Dag 3

  1. Tag kurvene ud af køleskabet, og lad dem stå i 60 minutter ved stuetemperatur.
  2. Vend brødene ud af kurvene og over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Snit brødene på toppen, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 230°C (varmluft 210°C) i ca. 35 minutter.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.