Rustikt franskbrød

Lav et lækkert rustikt franskbrød og forkæl dig selv og dine nærmeste.


Opskrift til 2 franskbrød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
min. 12 timer.

Ingredienser

Dag 1:
Fordej
150 g koldt vand

2 g gær

150 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Iblødsætning
130 g koldt vand

60 g Finax Knækkede Hvedekerner
60 g Finax Økologiske Hørfrø

Dag 2:
2 ½ dl lunkent vand (30°C)
15 g gær
Fordej
Iblødsatte kerner
15 g salt
230 g Finax Durummel
230 g Valsemøllen Økologisk Hvedemel

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Dag 1

  1. Opløs gæren i vandet og rør hvedemelet i.
  2. Bland ingredienserne godt sammen, og lad fordejen stå tildækket natten over ved stuetemperatur.
  3. Sæt kernerne i blød, og lad dem stå tildækket natten over ved stuetemperatur.

Dag 2

  1. Opløs gæren i vandet, kom fordejen og de iblødsatte kerner i sammen med resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen i 10-15 minutter, til den er glat og elastisk. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur.
  3. Fold dejen ind over sig selv, så den bliver strammet op, og lad den hæve færdig i yderligere 30 minutter.
  4. Del dejen i to lige store stykker, og form til aflange brød.
  5. Drys to hævekurve med mel, og læg i hver sin kurv. Lad dem hæve tildækket på køl natten over.

Dag 3

  1. Tag kurvene ud af køleskabet, og lad dem stå i 60 minutter ved stuetemperatur.
  2. Vend brødene ud af kurvene og over på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Snit brødene på toppen, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 230°C (varmluft 210°C) i ca. 35 minutter.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her