rugsnack

Rugsnack med chokolade og nødder

Disse lærke rugsnack er med chokolade og fuldkorn, som gør dem til en lækker eftermiddagssnack, når den lille sult sætter ind.


Opskrift til ca. 20 stykker

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 30 min.

Ingredienser

25 g gær
3 dl lunkent vand
4 dl økologisk kærnemælk
1 pose Finax Økologiske Rugkerner – klar til brug (200 g)
100 g Finax Økologiske havregryn
250 g Finax Rugmel
1 1/2 tsk. salt
225 g Finax Økologiske blandede frø, eks. hørfrø, solsikkekerner mv.
200 g nødder
150 g mørk chokolade

I øvrigt
lidt hakkede nødder, havregryn eller solsikkekerner til pynt

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Lun kærnemælk og vand til ca. 30 ˚C, og rør gæren ud heri.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen.
  3. Ælt dejen i mindst 15 min. i en køkkenmaskine eller med en håndmixer, til dejen er cremet og blød.
  4. Tilsæt chokoladen skåret i grove stykker og rør rundt til chokoladen er fordelt.
  5. Del dejen i 20 lige store stykker og form dem til flade boller.
  6. Det er en fordel at have fugtige hænder under denne proces, da dejen er klistret.
  7. Tril bollerne i hakkede nødder, havregryn eller solsikkekerner.
  8. Kom bollerne på en bageplade og lad dem hæve tildækket i ca. 1 time.
  9. Bag dem ved 180 ˚C i ca. 25-30 min.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+