Rugbrød uden surdej

Lækkert og nemt rugbrød uden surdej. Rugbrødet kan også koldhæves og laves dagen i forvejen. Så kan du nemt servere friskbagt rugbrød.

Lækker opskrift på rugbrød uden surdej. Vil du i stedet have, at der skal være surdej i opskriften, kan du her finde vores rugbrød med surdej.


Opskrift til 1  rugbrød

Køkkentid
35 min.

Ventetid
1t 30 min.

Ingredienser

  • 2 dl Finax skårne rugkerner
  • 3 dl vand
  • 2 dl øl
  • 3 dl kærnemælk
  • 1 tsk. fint salt
  • 10 g. gær
  • 2 dl frø, eks. solsikke, hørfrø, græskarkerner
  • 1 dl Finax hvedemel
  • 6 dl Finax rugmel

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Kom rugkerner og vand i en gryde og kog op. Lad simre 2-3 minutter under låg.
  2. Kom de kogte rugkerner i en skål. Rør øl, kærnemælk og salt heri.
  3. Smuldr gær heri og rør herefter solsikkefrø og de to slags mel i.
  4. Rør dejen rigtig godt og længe.
  5. Hæld dejen i en smurt form (2,6 l) og glat med en dejskraber.
  6. Prik huller i dejen med en gaffel og dæk med film.
  7. Lad brødet hæve i 1½ time, eller på køl i op til 24 timer. Hæver du brødet på køl, skal brødet stå 1 time ved stuetemperatur inden bagning.
  8. Bag rugbrødet på nederste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 175°C) i ca. 1 time og 15 minutter.
  9. Tag brødet ud og lad det afkøle helt, før du skærer det i skiver.

Koldhæv dit rugbrød: Lad dejen hæve i formen på køl natten over, så får du mere smag i rugbrødet. Følg fremgangmåden ovenfor. Tag brødet ud af køleskabet, og lad det stå 1 time ved stuetemperatur inden det bages.

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.