rugbrød

Rugbrød med kærnemælk

Hjemmebagt rugbrød smager fantastisk. Her en nem opskrift på lyst rugbrød uden kerner. God til julens julefrokoster.

Mildt rugbrød med kærnemælk der giver det et syrligt tvist. Et godt rugbrød uden kerner, der også kan bruges som julerugbrød, da det gør sig godt på julefrokostbordet.


Opskrift til 1 rugbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t 20 min.

Ingredienser

800 g Finax Groft rugmel
200 g Finax Hvedemel
6½ dl økologisk kærnemælk
50 g gær
2 tsk. salt

Vurder denne opskrift


| af Rugbrød med kærnemælk: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Gæren udrøres i den tempererede kærnemælk (ca. 30 °C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, og dejen æltes med en håndmixer (på højeste trin) eller i en røremaskine (på mellemste trin) i mindst 5 min. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  3. Herefter røres luften ud af dejen, der fyldes i smurt 2 L form.
  4. Brødet glattes, pensles med vand og prikkes med en gaffel.
  5. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  6. Bages i en forvarmet ovn i ca. 40-50 min. ved 200°C (varmeluft = 175°C).
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.