Roulade med rabarber, vanilje og marcipan

Når foråret står for døren er der ikke noget bedre end bagværk der smager af forår og solskin.

Ditte Julie har endnu engang haft fat i Finax Kage Hvedemel og denne gang står den på roulade med vanilje og rabarber. Det er en perfekt kombination af sødt og syrligt. Hvis du ønsker at lave et så fint mønster i marcipanen som på denne roulade skal du finde en kagerulle med mønster på.


Opskrift til 1 roulade

Køkkentid
1 t. 30 min.

Ventetid
25 min.

Ingredienser

Rouladebund
100 g æggeblommer (5 æg, str. M/L)
100 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljesukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g FINAX Kage Hvedemel
1 tsk. bagepulver

Vaniljecreme
1 vaniljestang
3 spsk lyst rørsukker
30 g maizena majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer

Rabarberkompot
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
200 g rabarber
1 økologisk citron, skal og saft

Marcipan
400 g rå marcipan
lidt rosa/pink pastafarve
lidt formelis til udrulning

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde:

Rouladebund

  1. Del æggene op i æggeblommer og æggehvider – ca. 5 æg til målene.
  2. Pisk 100 g æggeblommer, 100 g lyst rørsukker og vaniljesukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps.
  3. Æggehviderne piskes let, og de 20 g sukker tilsættes og piskes stive.
  4. Vend mel og bagepulver i æggesnapsen og bagefter vendes æggehviderne forsigtig i.
  5. Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 210°C(190°C varmluft) i ca. 10-15 min.
  6. Når den kommer ud af ovnen, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme ind i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og ikke revner.

Vaniljecreme

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  2. Rør maizenaen ud i 1 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt.
  3. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  4. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, imens du pisker konstant i gryden.
  5. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op.
  6. Hæld cremen op i en pose og sæt cremen i køleskab til den er helt kold. Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig.

Rababerkompot

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  2. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker.
  3. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 min. til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Tag gryden af varmen. Lad det køle helt ned.

Samling af roulaen

  1. Rul forsigtigt rouladen ud og smør vaniljecreme ud over bunden (gem 2 spsk. til opsmøring af rouladen).
  2. Smør herefter rabarberkompotten ud over vaniljecremen. Rul rouladen sammen. Fast, men ikke sådan at fyldet presses ud.
  3. Pak rouladen ind i film og køl den på køl imens du laver marcipanen.

Marcipan omslag

    1. Ælt farven ind i marcipanen, og udrul marcipanen, så det passer med længden og omkreds af rouladen.
    2. Udrul marcipan i 6 mm tykkelse, og rul efter med en kagerulle med effekt.
    3. Pak rouladen ud og smør overpladen med lidt vaniljecreme.
    4. Rul marcipanen omkring rouladen og skær kanterne af.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her