Rarbarbertaerte

Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs

Lækker rabarbertærte med quinoa og saltet marengs udviklet af Ditte Julie Jensen - den store bagedyst 2015


Opskrift til Ca. 6-8 personer

Køkkentid
1 time

Ventetid
55 min.

Ingredienser

Bagte rabarber:

300 g rabarber
150 g lyst rørsukker
1/2 god vaniljestang
1/2 økologisk citron, saft og skal

Tærtedej:

100 g Finax økologiske quinoa
3 dl vand
1 god vaniljestang
150 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
0,75 dl rapsolie
110 g Finax hvedemel
1 tsk bagepulver
25 g smør, smeltet
50 g rå marcipan, revet
1/2 tsk salt

Saltet marengs.

4 past. æggehvider (180 g)
360 g hvidt sukker
En knivspids salt

Del

Print

Bagte rabarber:

  • Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 2 cm stykker)
  • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  • Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fint revet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160 grader i 15-20 min.
  • Fjern vaniljestangen, og lad de bagte rabarber  køle lidt af imens du forbereder tærtedelen.

Tærtedej:

  • Kom quinoa og vand op i en gryde og kog quinoa til de bliver glasagtige – ca. 10-15 min. Hæld overskydende vand fra. Lad dem køle lidt.
  • Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  • Pisk vaniljesukker, sukker og æg lyst og luftigt og pisk herefter rapsolie i.
  • Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen.
  • Smelt smørret og brun det en smule. Vend det forsigtigt i dejen og tilsæt revet marcipan og salt.
  • Hæld dejen op i en smurt tærteform. Placer de bagte rabarberstykker i dejen og pres dem lidt ned i dejen.
  • Bag rabarbertærten ved 180 grader varmluft i 45-50 min.
  • Lad tærten køle lidt af inden du sprøjter saltet marengs på.

Saltet Marengs:

  • Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  • Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold
  • Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker (smag den til, så den er saltet nok – tilsæt evt. lidt mere salt).
  • Kom marengsen op i en sprøjtepose med en stjernetyl (evt. M1 Wilton) og lav et gitterlåg af marengs. Se Ditte Julies Jensen’s video på metoden her
  • Bag rabarbertærten i ovnen ved grill (ca. 245 grader) i 3-5 min.
  • Hold øje med din tærte hele tiden.
  • Dekorer tærten som du ønsker det.

Besøg Ditte Julie på hendes blog: dittejuliejensen.dk

+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.