Rarbarbertaerte

Rabarbertærte med quinoa og saltet marengs

Lækker rabarbertærte med quinoa og saltet marengs. Den perfekte tærte, hvis du elsker det søde og syrlige i kombination.

Rabarbertærte er et hit hos mange, og du kan sagtens bage tærten uden at lave et marengslåg, men det giver din tærte det sidste pift og smager skønt!


Opskrift til Ca. 6-8 personer

Køkkentid
1 time

Ventetid
55 min.

Ingredienser

Bagte rabarber
300 g rabarber
150 g lyst rørsukker
½ vaniljestang
½ økologisk citron, saft og skal

Tærtedej
100 g Finax økologiske quinoa
3 dl vand
1 vaniljestang
150 g lyst rørsukker
2 store æg
0,75 dl rapsolie
110 g Finax hvedemel
1 tsk. bagepulver
25 g smør, smeltet
50 g rå marcipan, revet
1/2 tsk. salt

Saltet marengs
4 past. æggehvider (180 g)
360 g sukker
En knivspids salt

Del

Print

Fremgangsmåde

Bagte rabarber

  1. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 2 cm stykker).
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  3. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fint revet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160°C i 15-20 min.
  4. Fjern vaniljestangen, og lad de bagte rabarber køle lidt af, imens du forbereder tærten.

Tærtedej

  1. Kom quinoa og vand op i en gryde og kog quinoa til de bliver glasagtige – ca. 10-15 minutter. Hæld overskydende vand fra og lad dem køle lidt.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  3. Pisk vaniljesukker, sukker og æg lyst og luftigt og pisk herefter rapsolie i.
  4. Sigt hvedemel og bagepulver i æggesnapsen.
  5. Smelt smørret og brun det en smule. Vend det forsigtigt i dejen og tilsæt revet marcipan og salt.
  6. Hæld dejen op i en smurt tærteform. Placer de bagte rabarberstykker i dejen og pres dem lidt ned i dejen.
  7. Bag rabarbertærten ved 200°C (varmluft 180°C) i 45-50 minutter.
  8. Lad tærten køle lidt af inden du sprøjter saltet marengs på.

Saltet Marengs

  1. Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst.
  2. Kom det i røremaskine, og pisk nu massen helt kold
  3. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker (smag den til, så den er saltet nok – tilsæt evt. lidt mere salt).
  4. Kom marengsen op i en sprøjtepose med en stjernetyl (evt. M1 Wilton) og lav et gitterlåg af marengs. Se Ditte Julies Jensen’s video på metoden her
  5. Bag rabarbertærten i ovnen ved grill ca. 230°C i 3-5 minutter, hold øje med marengslåget bliver gyldent.
  6. Hold øje med din tærte hele tiden.
  7. Dekorer tærten som du ønsker det.

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.