glutenfri quinoabrod

Quinoabrød

Nemt og lækkert quinoabrød med gulerødder, der både kan både bages med glutenfri mel eller med almindelig mel.


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
30 min.

Ventetid
1 t 25 min.

Ingredienser

25 g gær
3 dl vand
1 spsk. olie
1 revet gulerod
2 tsk. salt
100 g Finax økologiske Quinoa
100 g Finax økologiske Hirseflager
100 g Finax økologiske Solsikkekerner
300 g Finax hvidhvedemel

Vurder denne opskrift


Del

Print

  • Opløs gær i lunkent vand (ca. 30°C) og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Ælt dejen i minimum 5 minutter, kom den derefter i en smurt bageform (1½ liter)
  • Lad hæve tildækket ved stuetemperatur i minimum 40 minutter.
  • Bag brødet 40 min. i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i midten af ovnen.
  • Det færdigbagte brød kan med fordel fryses ned – eventuelt i skiver

Tip: Ønsker du et mere luftigt brød, kan du udskifte fuldkornsmelet med 300 g Finax Tipo 00 Hvedemel

Se den glutenfrie version

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.