Proteingrødboller med linsemel og hampefrø – Finax brødblanding

Proteingrødboller med linsemel og hampefrø er en perfekt bolle til morgenbordet, madpakken eller som en snack til den lille sult. Linsemelet gør, at proteingrødbollerne bliver saftige og samtidig er proteinrige.

Proteingrødbollerne indeholder godt med protein og masser af fuldkorn. Du får tilmed en saftig og smagfuld bolle, fordi der er tilsat linsemel og grød. Se også de andre varianter i Finax Sport serien her.


Opskrift til 10-12 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t.

Ingredienser

4 ½ dl lunkent vand (ca. 30-35°C)
1 ps. Finax grødblanding (180 g)
25 g gær
1 ps. Finax melblanding (320 g)

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Rør vandet sammen med grødblandingen. Brug en grydeske eller et piskeris.
  2. Lad blandingen trække i 10 minutter.
  3. Smuldr gæren i grøden, og rør rundt.
  4. Tilsæt melblandingen, og ælt dejen i ca. 5 minutter med en grydeske eller i en røremaskine ved mellemste hastighed
  5. Dæk skålen til, og lad dejen hæve i 30 minutter.
  6. Form 10-12 boller med to skeer. Dyp skeerne i vand, så dejen ikke klistrer på skeerne.
  7. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. hampefrø.
  8. Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 220°C (varmluft 200°C) og bag proteingrødbollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter.

+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.