Proteinbrødstænger med hummus og grønt

Proteinbrødstænger med hjemmerørt hummus og grøntsager er en perfekt snack - specielt, hvis du allerede har lavet proteinboller i forvejen. Server dem med en cremet hummus og grøntsager for at få en mættende og lækker snack.


Opskrift til 10 boller

Ingredienser

Proteinboller

4 dl. vand, koldere en lunkent
10 g gær
1 pk Finax Proteinboller

Hummus

1 ps. Valsemøllen Green Life økologisk Hummus
½ dl olie
2 dl koldt vand

I øvrigt 

varieret grønsager som gulerødder, agurk, peberfrugt

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Proteinboller

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt brødblandingen.
  2. Ælt dejen i 2-3 min med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed
  3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskabet i minimum 6 timer – gerne natten over.
  4. Form bollerne med to skeer og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys fx Finax økologiske chiafrø på toppen.
  5. Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn 240°C (varmluft 225°C ) i 18-20 min.

Stænger

  1. Skær bollerne ud i stænger og rist dem på en brødrister til de er let gyldne, eller bag brødstavene på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200°C i 8-10 minutter, til de er sprøde og lækre.
  2. Skær grøntsager ud i stænger.

Hummus 

  1. Hæl hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie
  2. Rør det hele sammen med en ske.
  3. Tilsæt mere vand til du opnår den ønskede konsistens.

Tip: Vil du bage straks og springe koldhævningen over? Så skal du i stedet anvende 20 g gær og lunkent vand. Du kan følge fremgangsmåden ovenfor, dog skal du ælte dejen i mindst 10 min., for at sikre alt vandet bliver optaget af det høje fuldkornsindhold, og dejen skal hæve 1 time ved stuetemperatur.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her