Pølsehorn og Pizzasnegle – Valsemøllen brødblanding


Opskrift til 16 små pølsehorn eller pizzasnegle

Køkkentid
30 min

Ventetid
1 t. 45 min.

Ingredienser

2 1/3 dl lunkent vand (ca. 30°C)
25 g gær
1 ps Valsemøllen Pølsehorn eller Pizzasnegle 

 

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt posens indhold og ælt i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
3. Følg de 4 trin for enten pølsehorn eller pizzasnegle nedenfor.
4. Bag pølsehornene eller pizzasneglene i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter.

Pølsehorn
1. Del dejen i 2 lige store runde stykker og lad dem hæve i ca. 5 minutter.
2. Rul hvert stykke ud i samme form som en pizza (ca. 35 cm i diamenter). Lad dejen hæve lidt og del hver pizza i 8 lige store stykker.
3. Kom lidt ketchup og en pølse på hvert stykke, hvor det er bredest. Rul pølsen ind i dejen. Start med at rulle fra den bredeste ende.
4. Læg de 16 pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 45-60 minutter. Pensl pølsehornene med vand eller æg inden bagning.

Pizzasnegle
1. Lad dejen hæve i 30 minutter.
2. Ælt dejen godt igennem på et meldrysset bord og rul den ud, så den måler ca. 30×40 cm.
3. Smør dejen med pizzasauce og drys med skinkestrimler og revet ost. Rul dejen sammen som en roulade og skær den ud i 16 lige store stykker.
4. Læg pizzasneglene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i 45-60 minutter. Pensl pizzasneglene med vand eller æg inden bagning.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her