pizza bianco

Pizza bianco med kartofler

Pizza bianco på hjemmelavet sprød bund med kartofler, pesto og høvlet parmasan. Velsmagende pizza uden kød, det kan vi lide!

Hvorfor ikke udskifte den klassiske pizza ud med en kartoffelpizza. Pizzadejen er lavet på Finax Tipo 00 Hvedemel og Finax Durumhvedemel, der giver pizzabunden ekstra sprødhed og en sej krumme.


Opskrift til 4 pizzabunde

Køkkentid
20 min.

Ventetid
3 timer

Ingredienser

Pizzadej
10 g gær
2 ½ dl. koldt vand (ca. 16°C)
4 spsk. olie
2 tsk. salt
50 g Finax Durumhvedemel
400 g Finax Tipo 00 Hvedemel

Fyld
5 spsk. pesto
6 kartofler
300 g revet mozzerallaa
Frisk timian
4 spsk. olivenolie
Flagesalt og peber.
Parmasan

 

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i det kolde vand, og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  2.  Ælt dejen i ca. 10 minutter, indtil den slipper kanterne på skålen – brug evt. en røremaskine.
  3.  Tildæk dejen, og lad den derefter hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
  4.  Del dejen i 4 stykker. Pak dem ind i film, og stil dem i køleskabet, gerne natten over.
  5. Tag dejen ud af køleskabet 30 minutter før, pizzaen skal tilberedes og form pizzabunde.
  6. Forvarm ovnen til 250°C og rul de 4 boller ud til tynde bunde (diameter ca. 30 centimeter).
  7. Skær kartoflerne i tynde skiver, fordel pesto på pizzabunden og herefter kartoffelskiverne. Top med mozzarella og timian.
  8. Bag pizzaen i midten af ovnen ved 225°C (varmluft 200°C) i ca. 20 minutter.
  9. Krydr den færdigbagte pizza med salt, peber og afslut med et par dråber olivenolie.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her