Pitabrød med sprødstegte falafler

Pizabrød er en sikker vinder, hvis aftensmaden skal gå lidt hurtigt men stadig være lækker og mættende.

Lav lækre pitabrød med sprødstegte falafler, Server dem med snittet rødkål og en masser andre lækre grønsager.


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
5 min.

Ingredienser

Falafler
1 ps Valsemøllen Green Life Økologiski Kødfri fars, klassisk midt krydret
1 håndfuld persille, finthakket
2 spsk. Finax Økologiske Sesamfrø
1 spsk. stødt spidskommen
ca. 5 spsk. rasp
olie til stegning

Dressing
3 spsk. lys tahin
2 dl yoghurt neutral
2 tsk. tørret dild
saft fra 1 citron
1 fed hvidløg, revet
Salt og peber

I øvrigt
200 g rødkål
½ agurk
1 rødløg
1 håndfuld mynte
100 g feta
4 pitabrød

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Falafler

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg, 2 dl vand eller mælk, persille, sesamfrø og spidskommen.
  3. Rør det hele godt sammen og lad farsen hvile i ca. 5 minutter. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  4. Form farsen til små falafelkugler.
  5. Rul dem i rasp, og steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på alle sider.

Dressing

  1. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til – hvis dressingen er for tyk, så tilsæt mere yoghurt indtil den har den ønskede konsistens.

Klargør de øvrige ingredienser

  1. Snit kålen fint.
  2. Skær agurk i små tern.
  3. Skær rødløget i tynde skiver
  4. Hak mynte fint og smuldr feta’en i mindre stykker.
  5. Lun pitabrødene inden servering.

Udvilket af Ditte Ingemann, bachelor i ernæring og sundhed, madskribent og kogebogsforfatter.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her