Pitabrød med falafler og hummus

Prøv de lækre pitabrød med falafler og hummus. En skøn ret der er nem at lave og som smager skønt!

Pitabrød er en skøn og nem aftensmad, og denne version med falafler og hummus er ikke bare lækker, den er også mættende.


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
15 min.

Ingredienser

4 stk pitabrød

Falafler 
1 dåse kikærter
1 håndfuld spinat eller bredbladet persille
1 stk løg
2 stk æg
2 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
2 tsk. salt
4 spsk. mel
½ stk citron, saften
olie til stegning

Hummus
1 portion Valsemøllen Green Life Økologisk Linsehummus
½ dl olie
ca. 2 dl koldt vand

Fyld: spinat eller salat, syltede rødløg, avocado

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Falafler

  1. Hæld vandet fra kikærterne. Kom dem i en blender, sammen med de resterende ingredienser og blend til en ensartet masse.
  2. Varm en pande op til middel-høj varme og form falaflerne med en ske i hånden. Steg dem på panden i godt med olie. De skal være sprøde udenpå.

Hummus

  1. Kom Hummusblandingen i en skål og tilsæt vand og olie.
  2. Rør det hele godt sammen.
  3. Tilsæt evt. mere vand, til du opnår den ønskede konsistens.
  1. Lun pitabrød og falafler i ovnen. Skær pitabrødene op og smør bunden med hummus.
    Kom salat, syltede rødløg, skiver af avocado samt falafler i og luk pitabrødet sammen.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Charlotte.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her