Minirugbrød med frø

De små brød er ikke rigtige rugbrød, men bagt med rugmel, hvedemel og sesamfrø. Det giver en mildere smag. Perfekt til en sandwich eller skole-snacks til madpakken.


Opskrift til ca. 10 stk.

Køkkentid
35 min.

Ventetid
55 min.

Ingredienser

  • 1 dl yoghurt naturel
  • ca. 3-4 dl. vand
  • 1 spsk. sirup
  • 3 tsk. salt
  • 1½ spsk. olie
  • 25 g gær
  • 1 dl sesamfrø, solsikkekerner, hørfrø eller græskarkerner
  • 250 g groft rugmel
  • 200-250 g hvedemel
  • ca. 1 dl frø til drys

Vurder denne opskrift


Del

Print

  • Rør yoghurt, vand, sirup, salt, olie og gær sammen.
  • Rør herefter frø/kerner og rugmel i.
  • Kom hvedemel i og ælt til en fast og smidig dej
  •  Lad den hæve tildækket i 1-2 timer ved stuetemperatur.
  • Slå luften ud af dejen og form den til en tyk aflang rulle.
  • Tryk den i lidt firkantet facon, pensl med vand, og tril i sesamfrø.
  • Skær den i 10 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem lidt flade, og lad dem efterhæve i 30 min.
  • Bag dem  i en forvarmet ovn i ca. 20-25 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
  • Afkøl på rist.

Tip! Brødene kan fryses.

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.