Madpakkerugbrød

Nemme madpakkerugbrød ideelt i madpakken eller til mellemmåltidet.


Opskrift til 16 små rugbrød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
4 t 10 min.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl kærnemælk
  • 1 1/2 dl mørk øl
  • 1 pose Finax økologiske rugkerner klar til brug (eller 150 g Finax Rugkerner og 1 dl kogende vand)
  • 300 g Finax Økologiske frø, eks. græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 250 g Finax rugmel
  • 100 g Finax Fuldkornshvedemel

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt alle øvrige ingredienser
  2. Ælt dejen godt i 10 min i en køkkenmaskine eller i køkkenskålen med hånden
  3. Kom dejen i en lav bradepande med bagepapir, ca. 20×30 cm., fordel dejen med hænderne og drys med græskarkerner
  4. Del dejen med en kniv i 16 små brød og lad den hæve i bradepanden tildækket i 3 timer
  5. Bag mini rugbrødene ved 180˚C (varmluft = 160 °C) i ca. 1 time og 10 min.

Tip: Hvis du vil spare tid kan du bruge en Finax rugbrødsblandning

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.