Glutenfri lyst madbrød

Dette brød er perfekt skiveskåret med charcuterie eller ost, og som tilbehør til suppe eller andre retter – præcis som det er!


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
25 min.

Ventetid
1 t 10 min.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 4 dl lunkent vand (37 grader)
  • 30 g smeltet margarine eller 2 spiseskefulde olie
  • 1-1,5 teskefuld salt
  • 450 g Finax Glutenfri Melmix (ca. 7,5 dl)

Vurder denne opskrift


Del

Print

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser. Vej gerne melet, eftersom gultenfrit mel er meget let at trykke sammen
  3. Pisk dejen kraftigt med maskinen i ca. 5 min.
  4. Hæld massen i en smurt aflang form, ca. 1,5 l
  5. Lad brødet hæve under et viskestykke i ca. 35 min.
  6. Bag brødet i den nederste del af ovnen på 200 grader i ca. 25 min.
  7. Lad brødet køle af på en rist med et viskestykke over. Vil man have en hård skorpe, skal man lade brødet køle af uden viskestykke over.

I videoen i højre side af skærmen viser Eva dig, hvordan du bedst bager dit brød.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.