Lyst fuldkornsbrød


Opskrift til 1 stk.

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 5 min.

Ingredienser

  • 500 g Finax HvidHvede® mel
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 3 spsk. olie
  • 1½ tsk. salt
  • 2 tsk. flydende honning

Del

Print

SÅDAN GØR DU

  1. Gæren opløses i den tempererede vand (ca. 25°C).
  2. Alle ingredienser tilsættes, dog tilbageholdes 10% af HvidHvede® melet. Dejen æltes (mindst 5 min.), og yderligere HvidHvede® tilsættes efter behov (dejen skal klæbe en smule til hænder og bord).
  3. Dejen hæves tildækket i ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  4. Herefter slås luften ud af dejen, der formes til et brød.
  5. Brødet efterhæver på en bageplade med bagepapir i ca. 30 min., tildækket og ved stuetemperatur.
  6. Brødet ridses og pensles med vand.
  7. Bages i en forvarmet ovn i ca. 25-30 min. ved 220°C (varmeluft = 200°C).
+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.