Luciaboller

Luciaboller hører sig til, når børnene skal fejrer luciadag den 13. december.

Lad duften af hjemmebag og safran fylde huset, når du bager luciaboller til ungerne for at fejrer lysets dag.


Opskrift til ca. 32 stk.

Køkkentid
40 min.

Ventetid
1 t. & 15 min.

Ingredienser

160 g smør
5 dl sødmælk
50 g gær
1 æg
½ tsk. Salt
175 g sukker
1 g safran
1150 g Finax Hvedemel
Marcipan
Rosiner
1 æg til pensling

Vurder denne opskrift


| af Luciaboller: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde
  2. Rør mælk i gryden og varm den op til mælkeblandingen er fingervarm
  3. Smuldr gær i mælken
  4. Mort safran
  5. Tilsæt æg, safran, salt og sukker
  6. Tilsæt mel til dejen lidt ad gangen
  7. Ælt dejen godt sammen i en røremaskine
  8. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter
  9. Del dejen i 32 dele
  10. Rul hver del til en lang pølse og sno den op i hver ende
  11. Placer en rosin i hver ende
  12. Pensl med sammenpisket æg
  13. Lad luciabollerne hæve yderligere 30 minutter
  14. Bag bollerne ved 200 graders varmluft i ca. 10-15 minutter eller til de er blevet gennembagte og let gyldne

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her