Krydderkage med blommer

Denne skønne krydderkage med blommer er perfekt til en hyggestund med dem man holder af i den mørke tid, vi går ind i.

Krydderkage med blommer er en perfekt kage at bruge efterårets solmodne blommer på. Nyd denne lækre og smagfulde krydderkage til en eftermiddagsstund med familie eller venner. Krydderkagen har masser af krydderier som kanel, kardemomme og en smule ingefær, der går perfekt med den søde smag af blommer og er lavet på Finax Kage Hvedemel.


Opskrift til 8 personer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35-45 min.

Ingredienser

4 æg
350 g rørsukker
200 g smør
1 tsk. vanilje
150 g Finax Kage Hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. allehånde
2 tsk. bagepulver
300 g blommer
evt. en håndfuld hakkede hasselnødder
Flormelis

Del

Print

Fremgangsmåde

    1. Pisk æg og sukker luftig
    2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen
    3. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og vend det i dejen
    4. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og skær blommerne i skiver
    5. Placer blommeskiverne på kagen og drys evt. med hakkede hasselnødder
    6. Bag kagen i ovnen ved 175°C varmluft i 35-45 minutter eller til kagen er gennembagt
    7. Lad krydderkagen med blommer køle og drys med flormelis og servér med creme fraise eller vaniljeflødeis

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

+

Elsker du også at bage til julen?

Få et hæfte fyldt med masser af inspiration til julens bagværk, lige fra vaniljekranse og specier til brunkager og andre lækre småkager.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.