Krydderkage med blommer

Denne skønne krydderkage med blommer er perfekt til en hyggestund med dem man holder af i den mørke tid, vi går ind i.

Nyd denne lækre smagfulde krydderkage med blommer fra Maria Vestergaard. Krydderkagen har masser af krydderier der går perfekt med den søde smag af blommer. Krydderkagen er lavet på Finax Kage Hvedemel.


Opskrift til 8 personer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
35-45 min.

Ingredienser

4 æg
350 g rørsukker
200 g smør
1 tsk. vanilje
150 g Finax Kage Hvedemel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. allehånde
2 tsk. bagepulver
300 g blommer
evt. en håndfuld hakkede hasselnødder
Flormelis

Del

Print

Fremgangsmåde

    1. Pisk æg og sukker luftig
    2. Smelt smør og tilsæt det til æggemassen
    3. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og vend det i dejen
    4. Hæld dejen i en springform beklædt med bagepapir og skær blommerne i skiver
    5. Placer blommeskiverne på kagen og drys evt. med hakkede hasselnødder
    6. Bag kagen i ovnen ved 175°C varmluft i ca. 35-45 minutter eller til kagen er gennembagt
    7. lad kagen køle og drys med flormelis og servér med creme fraise eller vaniljeflødeis

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.