Kringle med remonce

En skøn kringle der er fyldt med lækker remonce. En perfekt kringle at bage til julens bagværk.

Maria Vestergaard har lavet denne kringle til at forsøde den mærke tid. Forkæl dig selv, famillie og venner med denne skønne kringle.


Opskrift til 8-10 personer

Køkkentid
45 min.

Ventetid
1 t. 30 min.

Ingredienser

Kringle

20 g gær
80 ml mælk
1 æggeblomme
20 g sukker
1 tsk. salt
½ tsk. kardemomme
300 g Finax Hvedemel
150 g smør

Remonce

100 g marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
fintrevet skal af øko appelsin

pensling

1 æggehvide
25 g perlesukker
25 g mandler

Vurder denne opskrift


| af Kringle med remonce: 5 ud af 5 baseret på 5 anmeldelser

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æggeblomme.
  2. Tilsæt smør og herefter mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 60 min.
  4. Imens laves remonce ved at ælte alle ingredienserne sammen.
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en størrelse der ca. svarer til 100*15 cm.
  6. Fordel remonce langs hele julekringlen.
  7. Fold dejen ind over midten og form en kringle.
  8. Placer den på en bageplade beklædt med bagepapir.
  9. Pensl med æggehvider og drys med hakkede mandler og perlesukker.
  10. Bag kringlen i ovnen ved 180 graders varme (varmluft) i ca. 15-20 min.

Lad kringlen køle helt ned inden servering.
 

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.