Koldhævede Brunchboller – Valsemøllen brødblanding

Lækre koldhævede brunchboller er de perfekte boller til brunchbordet. De saftige og smagfulde boller har masser af frø og kerner, der giver dejlig smag og godt bid.


Opskrift til 10-12 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
6-24 t.

Ingredienser

3 dl lidt koldere end lunkent vand (25°C)
10 g gær
1 ps. Valsemøllen Koldhævede Brunchboller

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet i en skål. Tilsæt gær og rør til gæren er opløst.
2. Tilsæt posens indhold og rør dejen sammen med en grydeske eller en røremaskine ved mellemste hastighed. Ælt i 5-10 minutter.
3. Dæk skålen til og lad den hæve i køleskab i mindst 6 timer (maks. 24 timer).
4. Form 10-12 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. bollerne med solsikkekerner.
5. Forvarm ovnen til 240°C. Sænk temperaturen til 225°C (varmluft 200°C) og bag bollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter.
6. Lad bollerne køle af på en rist.


Tip: Vil du springe koldhævningen over, skal du i stedet blot tilsætte 25 g gær og lade dejen hæve 60 minutter ved stuetemperatur. Bollernes smag bliver lidt mildere.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.