Kold grød med bærkompot og rugknas

Lækker grød med hjemmelavet bærkompot og sprød rugknas. Forkæld dig selv og familien med en lækker morgenmad i særklasse. Forbered det hele om aften og server det til morgenmad nemt og enkelt.

Grød med bærkompot og rugknas giver en god start på dagen. Det er et lækkert og mættende måltid, som kan serveres på ingen tid.


Opskrift til 2 portioner

Køkkentid
20 min.

Ventetid
30 min.

Ingredienser

Bærkompot
Saft fra ½ øko citron
200 g blandede frosne bær (gerne ”skovbærblanding”)
2 spsk. rørsukker
1 spsk. vand

Rugknas
250 g rugbrød (eller rester af rug-bollerne)
50 g mandler
2 tsk. smør
1 spsk. honning
20 g mørk chokolade

Grød
1 dl Finax Havregryn, grovvalsede
1 spsk. Finax Øko Chiafrø
2 tsk Finax Øko Hampefrø
1 dl mælk
½ tsk. honning
1 dl yoghurt
1 nip salt

 

Vurder denne opskrift


| af Kold grød med bærkompot og rugknas: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Del

Print

Fremgangsmåde

Bærkompot

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog dem op på middel varme, indtil det bliver en homogen masse. Opbevar kompotten i et skoldet glas på køl.

Rugknas

  1. Tænd ovnen på 180°C (varmluft 160°C).
  2. Kom rugbrødet i en minihakker og kør indtil brødet er hakket i små stykker
  3. Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med brødet.
  4. Rist indtil brød og mandler begynder at få en smule farve, og hæld det herefter over i en stor skål.
  5. Smelt smør og honning, og vend det sammen med mandler og brød.
  6. Kom rugknaset i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ca. 15-20 minutter. Hold øje med det ikke brænder på.
  7. Når rugknaset er gyldent og let sprødt tages det ud af ovnen og køles på en bagerist. Dette gør det mere sprødt.
  8. Lad rugknaset køle helt ned, og tilsæt herefter grofthakket mørk chokolade.
  9. Kom rugknaset i et lufttæt glas, og opbevar det i stuetemperatur.

Grød

Om aftenen

  1. Kom alle ingredienserne i en skål eller bøtte, og bland grundigt. Kom låg eller film på, og sæt den på køl natten over.

Om morgenen

  1. Rør grundigt i grøden.
  2. Top grøden med 2 spsk. bærkompot, 2 spsk. rugknas, friske bær og evt. lidt mynteblade.

Udviklet i samarbejde med Grødgrisen.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.