Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous

Lav lækre køftespyd og server dem med en krydret baba ganoush med blomkåls cous cous, og tag nemt en kødfri dag.


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
40 min.

Ingredienser

Baba ganoush
2 auberginer
2 spsk. tahin
1 fed hvidløg,
1 håndfuld bredbladet persille
1 citron, saften heraf
1 tsk. spidskommen
1 tsk. flagesalt

Köftespyd
1 pose Valsemøllen Økologisk Kødfri Fars, mildt krydret
2 dl kogt Valsemøllen Økologisk Quinoa
2,5 dl vand
2 spsk. tomatpure
2 tsk. paprika
2 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. flagesalt
½ tsk. kanel
¼ tsk. røget paprika
¼ tsk. cayennepeber

Blomkåls-cous cous
1 blomkål
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
200 g san marzano tomater
1 agurk
1 bundt radiser
100 g pinjekerner
100 g granatæblekerner
1 citron, saft og fint revet skal heraf
Salt og peber

Vurder denne opskrift


| af Köftespyd med baba ganoush og blomkåls cous cous: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Del

Print

Fremgangsmåde

Baba ganoush

  1. Del auberginerne på langs, placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir med skæresiden ned af.
  2. Bag dem i ovnen på 220°C (200°C varmluft) til de er helt møre, ca. 35-40 minutter.

Köftespyd

  1. Kom alle ingredienser til köftespydene i en skål og rør det sammen.
  2. Form farsen til aflange frikadeller, sæt dem på spyd og placer dem på bagepladen.
  3. Pensel dem med olie, sæt dem i ovnen, når der er 20 minutter tilbage af bagetiden af auberginerne.

Blomkåls-cous cous

  1. Rist pinjekernerne på en tør varm pande.
  2. Hak blomkål og rødløg fint.
  3. Hak persillen groft.
  4. Skær kernerne ud af agurken og skær den og tomaten i skiver.
  5. Kom alle ingredienser til blomkåls-cous cous´en i en skål vend det sammen og pynt med pinjekernerne.

Tag bagepladerne ud af ovnen.

  1. Skrab kødet ud af skallen på auberginerne ned i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser til baba ganoush og blend det til en jævn og cremet konsistens.

Server köftespydene sammen med blomkåls-cous cous´en og baba ganoush.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Engberg – Vanløse Blues.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her