peberkager

Klassiske peberkager

Peberkager hører julebagningen til, en familievenlig småkage I kan dekorere, nøjagtig som I vil.

Lad duften af jul sprede sig med julebag af disse klassiske peberkager. Peberkagedejen kan holde sig en uge i køleskabet, så kan du nemt forberede dejen i forvejen og bage kagerne med børnene når ind passer ind.


Opskrift til ca. 50 stk.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer

Ingredienser

125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
1 tsk. peber
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1 æg
500 g Finax Kage hvedemel

Flormelis og æggevide til glasur

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
  2. Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
  3. Kom æg og mel i og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
  5. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer.
  6. Bag peberkagerne ved 200°C (varmluft 180°C)  i ca. 5-6 minutter. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
  7. Pynt med glasur eller royal icing.

perberkage

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.