peberkager

Klassiske peberkager

Peberkager hører julebagningen til, en familievenlig småkage I kan dekorere, nøjagtig som I vil.

Lad duften af jul sprede sig med julebag af disse klassiske peberkager. Peberkagedejen kan holde sig en uge i køleskabet, så kan du nemt forberede dejen i forvejen og bage kagerne med børnene når ind passer ind.


Opskrift til ca. 50 stk.

Køkkentid
30 min.

Ventetid
2 timer

Ingredienser

125 g smør
200 g sirup
150 g brun farin
1 tsk. peber
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kardemomme
3 tsk. stødt kanel
2 tsk. natron
1 æg
500 g Finax Kage hvedemel

Flormelis og æggevide til glasur

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør, sirup og farin over svag varme.
  2. Rør krydderier og natron i og lad blandingen køle lidt af.
  3. Kom æg og mel i og ælt dejen godt igennem.
  4. Stil dejen tildækket på køl i et par timer, gerne natten over – eller længere.
  5. Rul dejen ud i 3 mm tykkelse og udstik i de ønskede forme og figurer.
  6. Bag peberkagerne ved 200°C (varmluft 180°C)  i ca. 5-6 minutter. til de har fået en flot gyldenbrun farve.
  7. Pynt med glasur eller royal icing.

perberkage

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her