Klassisk franskbrød


Opskrift til 2 franskbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.

Ingredienser

6-6 1/2 dl vand
25 g gær
1 kg Valsemøllen Hvedemel
1 stor spsk. honning
25 g blødt smør
2 tsk. salt

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Hæld 5 1/2 dl vand i en skål og gem resten af vandet.
  2. Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter og tilsæt resten af vandet efter behov.
  4. Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
  5. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter og del den herefter i 2 lige store stykker.
  6. Form 2 brød og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
  7. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  8. Rids overfladen med en skarp kniv.
  9. Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
  10. Lad brødene køle af på en bagerist.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her