Klassisk franskbrød


Opskrift til 2 franskbrød

Køkkentid
20 min.

Ventetid
2 t.

Ingredienser

6-6 1/2 dl vand
25 g gær
1 kg Valsemøllen Hvedemel
1 stor spsk. honning
25 g blødt smør
2 tsk. salt

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Hæld 5 1/2 dl vand i en skål og gem resten af vandet.
  2. Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Ælt dejen i en røremaskine ved laveste hastighed i 2-3 minutter og tilsæt resten af vandet efter behov.
  4. Dejen skal klæbe en smule. Ælt yderligere i ca. 5 minutter. Ælt dejen færdig i 2 minutter ved mellemste hastighed.
  5. Lad dejen hæve i ca. 15 minutter og del den herefter i 2 lige store stykker.
  6. Form 2 brød og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur.
  7. Forvarm ovnen til 240°C (varmluft 220°C).
  8. Rids overfladen med en skarp kniv.
  9. Skru ovnen ned til 210°C (varmluft 190°C) og bag brødene i 30-35 minutter til de er gyldne
  10. Lad brødene køle af på en bagerist.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.