Kartoffelboller med hvedekerner

Kartoffelboller med knækkede hvedekerner og kærnemælk giver de saftigste boller stadig med bid pga. hvedekernerne.

Lav de lækre kartoffelboller med hvedekerner til morgenbordet, eller hvis du skal have gæster til eftermiddagshygge.


Opskrift til 18 stk.

Køkkentid
45 min.

Ventetid
60 min.

Ingredienser

25 g gær
2 dl vand
2 dl øko kærnemælk
1 æg
400 g skrællede kartofler
150 g Finax Knækkede Hvedekerner
200 g Finax Hvid Hvede Fuldkornsmel
400 g Valsemøllen Dansk Hvedemel
1 tsk. salt

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Kom de knækkede hvedekerner i en skål og overhæld dem med ca. 3 dl kogende vand. Lad dem trække i 30 minutter. Skyl herefter med rent vand igennem en sigte.
  2. Riv kartoflerne fint og klem så meget vand fra som muligt. Kom dem i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem trække i 2-4 minutter.
  3. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand og knug igen så meget væske ud af kartoflerne som muligt.
  4. Opløs gær i vand og kærnemælk.
  5. Rør æg, de revne kartofler og udblødte hvedekerner heri.
  6. Bland mel og salt og bland det i de våde ingredienser.
  7. Sæt dejkroge i elpiskeren og ælt dejen igennem i 10 minutter. Dejen skal være meget våd.
  8. Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad den hæve lunt i 60 minutter.
  9. Tænd ovnen på 225°C og gør to bageplader klar med bagepapir.
  10. Brug en sauceske og spiseske til at sætte 9 klatter dej på hver bageplade.
  11. Bag én bageplade kartoffelboller af gangen i 20 minutter. Afkøles på rist.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+