Kartoffel-karry socca med rodfrugtssalat

Kartoffel socca er en skøn og nærende ret at servere, hvis du gerne vil have en kødfri dag. Serverer den med en skøn rodfrugtsalat.

Tag en kødfri dag med en kartoffel socca lavet på kødfri fars med karry for at give den lidt ekstra smag.


Opskrift til 4 personer

Køkkentid
30 min.

Ventetid
15 min.

Ingredienser

Kartoffel-socca
1 ps Valsemøllen Green Life Øko Kødfri Fars med karry
300 g skrællede kartofler
4 dl vand
2 æg
½ dl olie til stegning

Rodfrugtssalat
2 dl creme fraiche
1 tsk. salt
½ tsk friskkværnet peber
6 gulerødder
6 pastinakker
1 fennikel
1 stor håndfuld persille
2 spsk olivenolie
2 spsk æblecidereddike

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Kartoffel-socca

  1. Riv kartoflerne fint og pres så meget væske ud af dem som muligt.
  2. Vend de revne kartofler med posens indhold.
  3. Rør vand og æg i.
  4. Lad socca-dejen trække i fem minutter mens rodfrugtsalaten laves.

Rodfrugtssalat

  1. Skær gulerødder, persillerødder og fennikel fint på et mandolinjern, eller riv dem groft på rivejern.
  2. Vend med olivenolie, æblecidereddike og grofthakket persille.
  3. Varm en pande op. Kom rigelige mængder olie på.
  4. Smør halvdelen af socca-dejen ud på hele panden. Olien skal syde langs kanten.
  5. Steges i 5-8 minutter til den har taget farve på stegesiden.
  6. Vend og steg yderligere 5 minutter (brug en tallerken til hjælp med at vende, da kartoffel-socca’en nemt går i stykker).
  7. Lav en magen til af resten af dejen.
  8. Rør creme fraiche med salt og peber, og fordel det på de 2 lune kartoffel-socca.
  9. Placer rødfrugtssalaten oven på, og server. Gerne med brød til.

Udviklet i samarbejde med mad og livstilsblogger Anja Suldrup.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+