Jordbærlagkage med vaniljemousse

Denne jordbærlagkage er ikke bare smuk den har også en helt fantastisk smag af jordbær og vanilje. Den helt perfekte kage, hvis du skal imponere dine gæster til fødselsdag eller bare til en festlig anledning.

Ditte Julie har været på rov i sit jordbærbed og fundet nok jordbær til at lave denne skønne jordbærlagkage med jordbærcreme og vaniljemousse-bomber. Lagkagebunden er bagt på Finax Kage Hvedemel der giver lagkagebunde lige præcis den luftighed lagkagebunde skal have. Du kan læse mere om Kage Hvedemel her. 


Opskrift til ca. 12 personer

Køkkentid
2 t. & 30 min.

Ventetid
3 t.

Ingredienser

Vaniljemousse-bomber 
3 blade husblas
1 god vaniljestang
30 g lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde
2 dl A38 1,5 %

Lagkagebund
3 store æg
175 g lyst rørsukker
70 g FINAX kage hvedemel
1 tsk. bagepulver
70 g kartoffelmel
1 tsk. kardemomme

Jordbærcreme
2 blade husblas
450 g jordbær
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft heraf
1 spsk. maizena
1 spsk. vand

Chokoladebånd med jordbær 
150 g god hvid chokolade
1 tsk jordbærstøv

Pynt
20 g grønne pistacienødder, hakket fint
friske jordbær
spiselige blomster

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Vaniljemousse-bomber

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
  3. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1/5 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge).
  4. Pisk i mellemtiden de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen.
  6. Rør 1/2 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri.
  7. Vend flødeskummet i lidt efter lidt.
  8. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose og støb nogle moussebomber i 2, 3 og 5 cm i diameter af silikone og stil dem på frost i mindst 2 timer.

Lagkagebund

  1. Pisk æg og rørsukker til en meget luftig og tyk æggesnaps.
  2. Bland hvedemel, bagepulver, kartoffelmel og kardemomme sammen og sigt det ned i æggesnapsen.
  3. Fyld dejen i en springform (22-24 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen midt i ovnen ved 180°C  varmluft i ca. 25-30 minutter til den giver efter ved let tryk.
  5. Lad bunden afkøle helt i formen, inden den skæres fri og bagepapir fjernes.
  6. Flæk bunden i to lige tykke dele med

Jordbærcreme 

  1. Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
  2. Fjern stilken fra jordbærrene og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom jordbær, sukker, citronskal og -saft op i en gryde. Bring det i kog i 20 min.
  4. Rør maizena og vand sammen og kom det op i jordbærgrøden og rør det godt rundt. Lad det koge kort igennem.
  5. Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Stil det til side.
  6. Befri kagen fra formen og placer kagen på et ønsket kagefad.
  7. Anvend en kageringe (eller ringen fra en springform).
  8. Læg et stykke kageplast ned langs kanten. Kom den ene bund nederst, fordel 2/3 dele af jordbærcremen henover bunden.
  9. Placer endnu en bund ovenpå cremen og smør den sidste del af jordbærcremen ud på bunden.
  10. Stil den på køl i mindst 2 timer.
  11. Befri moussebomberne og placer dem flot på kagens top.

Chokoladebånd med jordbær

  1. Temperer den hvide chokolade og rør jordbærstøvet i.
  2. Klip et stykke kageplast, så det passer til kagens omkreds.
  3. Smør et lag chokolade ud på kageplasten og kom det forsigtigt omkring kagen.
  4. Stil kagen tilbage på køl indtil den skal nydes.

Pynt

  1. Dekorer kagens top med pistacienødder, jordbær og spiselige blomster.

Sådan samler du jordbærlagkagen:

Udviklet af  Ditte Julie – passioneret kagenørd, kagebogsforfatter, kageskribent og fuldtidsblogger.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.