Klassisk jordbærtærte

Dansk sommer er bedst, når man kan lave en skøn jordbærkage af danske solmodne jordbær.

Vi er vilde med jordbær og ikke mindst jordbærkage. Denne skønne jordbærkage er med mazarinfyld, chokolade, creme og jordbær. Bunden er bagt på Finax Kage Hvedemel, da det giver den helt rigtige sprødhed. Læs mere om Kage Hvedemel her.


Opskrift til ca. 8 personer

Køkkentid
1 t.

Ventetid
2 t.

Ingredienser

Tærtebund
100 g koldt smør
2 spsk. flormelis
180 g Finax Kage Hvedemel
1 æggeblomme

Mazarinfyld
100 g smør
80 g marcipan
100 g sukker
2 æg
40 g Finax Kage Hvedemel
50 g mørk chokolade

Vaniljecreme:
2 æg
4 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl. mælk
1 vaniljestang
2 dl. fløde (kan undlades)

Pynt
Jordbær

Del

Print

Fremgangsmåde

Tærtebund

  1. Skær smør i små stykker og smuldr det med kage hvedemel.
  2. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen godt sammen.
  3. Placer dejen i en tærteform og tryk den godt op ad kanterne.
  4. Lad dejen køle ned i køleskabet i ca. 60 minutter.
  5. Prik huller i tærtebunden med en gaffel lidt tilfældige steder.
  6. Forbag tærtebunden i ovnen ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 10 minutter.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

Mazarinfyld

  1. Pisk smør, sukker og marcipan godt sammen med en elpisker.
  2. Tilsæt æg og mel og pisk det yderligere.
  3. Placer mazarindejen i den allerede forbagte tærtebund og bag den endnu engang i ovnen ved 175 grader traditionel ovn i ca. 20 minutter.
  4. Hak den mørke chokolade fint og fordel den ud over den varme kage og lad det smelte.
  5. Lad kagen køle helt af i formen placeret på en bagerist.

Vaniljecreme og samling 

  1. Del vaniljestangen i to og skrab kornene ud.
  2. kom det i en gryde sammen med mælk og lad det koge under grundig omrøring.
  3. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt.
  4. Tilsæt maizena og vend det blot rundt i blandingen.
  5. Hæld den kogende mælk i æggemassen og pisk samtidig. Hæld til sidst hele blandingen tilbage i gryden og varm det op under meget kraftig omrøring. Lad den koge højst et par minutter til vaniljecremen har den rette konsistens.
  6. Stil vaniljecremen tildækket i køleskabet og lad den køle helt ned. Hvis du ønsker en luftigere creme, kan du piske fløde til en let og luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen.
  7. Fordel vaniljecremen på tærtebunden.
  8. Skær jordbærerne i kvarte og placer dem ud over hele tærtebunden.

+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.