Italiensk inspireret grydebrød – Finax brødblanding

Det klassiske grydebrød i italiensk forklædning, ideelt som tilbehør til aftensmaden.

Når det skal smage godt men stadig være nemt, er Finax Itailensk Foccacia brødblanding den perfekte løsning. Her er grunddejen brugt til at lave et skønt grydebrød. Er du mere til et traditionelt foccacia – finder du opskriften her.


Opskrift til 1 grydebrød

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t. og 50 min.

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Italiensk Foccacia 
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • 6 dl lunkent vand (ca. 25°C, lidt kolderen end lunkent)
  • Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed, eller med hænderne, til den er glat og smidig – dejen må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve i en olieret skål i 60 minutter.
  3. Forvarm ovnen og gryden ved 225°C (varmluft 200°C). Strø lidt mel i den varme gryde og hæld forsigtigt dejen deri, stænk lidt olie over dejen og drys med rosmarin og havsalt. Sæt låg på og sæt gryden nederst i ovnen, bag i ca. 50 minutter.
  4. Tag låget af efter 30 minutter og bag brødet uden låg de sidste ca. 20 minutter.
  5. Afkøl brødet på en rist.
+

Få et lækkert inspirationshæfte med 5 opskrifter fyldt med frø og kerner, så du kan få en god start på året.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Skriv dit navn og din email herunder, så er der inspiration på vej til dig.