Italiensk focaccia – Finax brødblanding

Focaccia, madbrød kært barn har mange navne, denne italiensk inspireret focaccia er det perfekte tilbehør til aftensmaden.

Når det skal smage godt men stadig være nemt, er Finax Itailensk Focaccia brødblanding den perfekte løsning. Du får både en sprød krumme men stadig et svampet brød. Pynt med olie og de krydderier du elsker, eller har i køkkenet og lad duften af Italien brede sig i dit køkken. Er du mere til sprøde flutes – finder du opskriften her.


Opskrift til 2 foccacia

Køkkentid
15 min.

Ventetid
1 t. og 50 min.

Ingredienser

 • 1 ps. Finax Italiensk Focaccia 
 • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
 • 6 dl lunkent vand (ca. 25°C, lidt kolderen end lunkent)
 • Pynt: Olie og krydderier fx havsalt og rosmarin

Vurder denne opskrift


| af Italiensk focaccia – Finax brødblanding: 4 ud af 5 baseret på 2 anmeldelser

Del

Print

Fremgangsmåde

 1. Bland posens indhold med Finax tørgær og tilsæt vand.
 2. Ælt dejen i 10 minutter i en røremaskine ved mellem hastighed, eller med hænderne, til den er glat og smidig – dejen må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve i en olieret skål i 60 minutter.
 3. Del dejen i to. Læg hver dejklup i en slip-let ovnfast form (ca. 26 x 20 cm) og træk dejen ud til formens kanter, eller fordel dejen på en bageplade
  med bagepapir.
 4. Fordel lidt olie på overfladen og lav fordybninger med fingrene. Drys med salt og rosmarin, eller andre krydderier efter eget valg. Lad dejen efterhæve i formen 30 minutter.
 5. Forvarm ovnen til 240°C og sænk så temperaturen til 220°C (varmluft 200°C). Bag foccacia i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her