ingefaer småkage

Ingefær småkager

Ingefær småkager er en småkage der ikke nødvendigvis kun kan spises til jul, men den gør sig utroligt godt til de kolde aftner, da den både har sødme og bitterhed fra ingefær.

Ingefær er et dejligt julekrydderi og anvendes ofte i juleopskrifter. Så elsker du ingefær, så vil du elsker denne opskrift på hjemmebagte ingefærsmåkager. God til julen eller en kold vinterdag sammen med en varm kop te.


Opskrift til ca. 60 småkager

Køkkentid
2 timer

Ventetid
10 min.

Ingredienser

500 g Finax hvedemel
500 g sukker
400 g smør
75 g lys sirup
25 g frisk revet ingefær
2 tsk natron

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Ælt alle ingredienserne sammen på én gang.
  2.  Dejen deles i 2 og rul dem ud i stænger á ca. 35 cm.
  3. Læg dem tildækket på frost i mindst 2 timer, eller på køl til næste dag.
  4. Skær stængerne i ensartede skiver ca. 3 mm. og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag kagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 8-10 minutter, til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her