Indisk suppe med vegetarboller og pandebrød

Indisk suppe med vegetarboller og pandebrød. Et lækkert og nemt måltid til hele familien. Lav den med mild chili, så de små også kan være med, eller pift den op med en stærkere chili, hvis I er til det.

Hvis du godt kan lide at tage en kødfri dag, er indisk suppe med vegetarboller og pandebrød et godt bud. Lav lækre og nemme vegetarboller og hjemmelavede pandebrød.


Opskrift til ca. 4 personer

Køkkentid
20 min.

Ventetid
20 min.

Ingredienser

2 spsk. olie
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 rødt æble
3 stængler bladselleri
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. mild karry
2 tsk. garam masala (indisk blandings krydderi)
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. stødt kanel
En dåse hakkede tomater
1 grøntsags boullion terning
1 l kogende vand
En dåse kokosmælk
Smages til med salt og limesaft
Valsemøllen Green Life Økologisk Kødfri Fars med karry
3 æg
2 dl vand
Neutral olie til stegning

Serveres med frisk chili, cashewnødder, koriander og pandebrød

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Hak rødløg og hvidløg fint og steg det i en stor gryde sammen med olie til de bliver bløde og glasagtige.
  2. Skær æble og bladselleri i tern og steg det i gryden sammen med krydderierne i et par minutter.
  3. Tilsæt hakkede tomater, boullionterning og vand.
  4. Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
  5. Lav i imens de indiske vegetarboller samt hjemmelavede pandebrød.
  6. Tilsæt kokosmælk til suppen og smag til med salt og limesaft.
  7. Server suppen med frisk chili, cashewnødder, koriander og pandebrød.

Vegetarboller

  1. Hæld posens indhold i en skål.
  2. Tilsæt 3 æg og ca. 2 dl vand eller mælk.
  3. Rør det hele godt sammen, og lad farsen hvile i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt evt. mere væske til du opnår den ønskede konsistens.
  5. Farsen formes med en ske som frikadeller eller i hånden som falafler.
  6. Steg dem i olie på en varm pande, ved middel varme til de er gyldne på begge sider.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+