Honninghjerter

Tag dine børn med i køkkenet og kast kærligheden på disse skønne honninghjerter - de skal helt sikkert få duften af jul til at brede sig i dit køkken. Men husk, fordejen skal stå en en lille måned, før den er klar til brug.

Maria Vestergaard har fundet julestemningen frem og har lavet nogle smagfulde og skønne honninghjerter med masser af skønne julekrydderier. Honninghjerterne er bagt på kage hvedemel.


Opskrift til

Køkkentid
45 min

Ventetid
1 mdr. & 10 min.

Ingredienser

Fordej

500 g akaciehonning
250 g Finax Kage Hvedemel

Honningkagedej

15 g hjortetaksalt
2 æggeblommer
250 g Finax Kage hvedemel
10g potaske
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nelliker
300 g mørk chokolade

Del

Print

Fremgangsmåde

Fordej

  1. Rør akaciehonning og Finax Kage Hvedemel sammen i en skål
  2. Kom det i en bøtte med låg og gem det et køligt sted uden direkte sollys, fx i et køkkenskab
  3. Lad det stå, gerne op til en måned

Honningkagedej

  1. Rør hjortetaksaltet ud i æggeblommerne til der ikke længere er nogle klumper
  2. Rør potasken ud i et par spiseskefulde vand
  3. Bland æggeblandingen med potasken
  4. Bland alle de tørre ingredienser sammen og vend det i æggemassen
  5. Ælt dejen i ca. 10 minutter, brug gerne en røremaskine
  6. Saml dejen med hænderne og rul den ud på et køkkenbord med en kagerulle og en smule mel
  7. Dejen skal ca. være 0,5 cm tyk
  8. Stik dejen ud med hjerteforme og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  9. Bag honninghjerterne i en forvarmet ovn ved 175°C (150°C varmluft) i 8-10 minutter
  10. Lad dem køle af på en rist og derefter dyp dem i smeltet chokolade

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.