Hindbærkompot med crunch og creme fraiche

Kompot af hindbær giver ikke bare en skøn farve, den smager også himmelsk!

Prøv denne skønne hindbærkompot med en sprød crunch serveret med syrlig creme fraise.


Opskrift til 2 portioner

Køkkentid
30 min.

Ventetid
30 min.

Ingredienser

Hindbærkompot
150 g hindbær
1½ spsk. sukker
1 spsk. citronsaft
½ stang vanilje, kornene skrabet ud
1 tsk. marizena rørt ud i en smule vand

Crunch
2 dl. havregryn
30 g valnødder
1 spsk. solsikkekerner
2 tsk. carob pulver (kan unlades)
2 spsk. agavesirup
1 spsk. kokossolie

Topping
2-4 spsk. creme fraiche

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

Hindbærkompot

  1. Kom alle ingredienser til kompotten i en gryde og kog op.
  2. Lad det simre i 15 minutter og tilføje derefter maizenaen.
  3. Rør godt rundt indtil det begynder at tykne og stil på køl.

Crunch

  1. Hak valnødderne groft og bland med de andre tørre ingredienser i en skål.
  2. Varm olie og sirup op stille op i en gryde og kom det over de tørre ingredienser.
  3. Rør det godt sammen og fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag granolaen i en forvarmet ovn ved 220ºC (varmluft 200ºC) i 15-20 minutter.

Kom 3 spsk. kompot i bunden af et serveringsglas efterfulgt af crunch og et par spsk. creme fraiche.

Udviklet i samarbejde med Asta Just  der har en særlig kærlighed til plantebaseret mad

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her