Havregrynssmåkager

Knasende sprøde smørbagte havregrynssmåkager. En nem småkage der er en sikker vinder til julehyggen.

Havregrynssmåkager er en knasende fornøjelse og er dejligt nemme at lave.


Opskrift til ca. 75 småkager

Køkkentid
25 min.

Ventetid
10 min.

Ingredienser

Vurder denne opskrift


| af Havregrynssmåkager: 5 ud af 5 baseret på 1 anmeldelse

Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør i en gryde og vend havregrynene i. Lad blandingen køle af.
  2. Pisk sukker og æg i ca. 5 minutter til massen er hvid og skummende.
  3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker  i en skål og vend det i æggemassen.
  4. Kom herefter havregryns massen i dejen og rør forsigtigt rundt.
  5. Sæt små klatter dej på en bageplade med bagepapir, ca. 1 teske pr. kage. Småkagerne flyder meget, så husk god afstand.
  6. Bag havregrynssmåkagerne på midterste rille i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 8-10 min., til de er lysebrune i kanten. Husk at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.