Gulerodsbrud – Finax brødblanding

Finax boller kan bruges til meget forskelligt bagværk. Gulerodsbrud er en af dem. De bliver luftige og har en dejlig mild smag.

Bag både boller, burgerboller, hindbærsnurrer eller som denne her opskrift, gulerodsbrud. Med Finax bolleblanding bliver dine brud lækre og luftige, og ved at tilsætte revet gulerod blvier de også saftige. Servér som de er eller med smør på.


Opskrift til 18 brud

Køkkentid
25 min.

Ventetid
2 t.

Ingredienser

1 ps. Finax Boller
2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
4½ dl vand (ca. 25°C, lidt koldere end lunkent)
200 g revet gulerødder (ca. 4 gulerødder)
1 dl Finax øko solsikkekerner

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter ved stuetemperatur.
  4. Hæld dejen ud på bordet, og lav en fordybning i dejen.
  5. Fordel de revede gulerødder og solsikkekerner på dejen og fold den sammen om fyldet.
  6. Hak 18 brud af dejen og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 50 min.
  8. Pensl de færdighævede brud med vand eller æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 9-12 minutter, til de er gyldne.
  9. Lad gulerodsbrudene køle af på en rist.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her