Grovbrød med stenformalet hvedemel

Hjemmebag kan sagtens både være groft og godt, og dette smagfulde grovbrød er ingen undtagelse.

Smagfuld grovbrød bagt på Finax Stenformalet ØKØ Hvedemel, havregryn og solsikkekerner. Et perfekt brød til en kop kaffe eller som brød til aftensmaden.


Opskrift til 1 brød

Køkkentid
20 minutter

Ventetid
1 t 20 min

Ingredienser

25 g gær
3 dl vand
1,5 tsk. salt
1 spsk. honning
50 g Finax Økologiske Solsikkekerner
50 g Finax Økologiske Havregryn
375 g Finax Øko. Stenformalet hvedemel

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær i vand sammen med salt og honning.
  2. Tilsæt solsikkekerner og havregryn og rør godt rundt.
  3. Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 60 minutter.
  5. Form dejen til et brød og drys med en smule mel.
  6. Skær evt. riller i brødet.
  7. Placer brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og bad det i en forvarmet ovn ved 250°C (250°C varmluft) i ca. 5 minutter og derefter ved 220°C (200°C varmluft) i ca. 15 minutter.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her