grovboller med grøntsager

Grovboller med grøntsager – Finax brødblanding

Lavt nemt og enkelt lækre grovboller med grøntsager af Finax Grovbolleblanding.

Lækre saftige og smagfulde grovboller med fuldkorn og grøntsager med Finax grovbolleblanding. Perfekte til sandwichboller, ungernes madpakke eller gnavebolle til mellemmåltidet.


Opskrift til 20 boller

Køkkentid
20 min.

Ventetid
1 t 15 min.

Ingredienser

  • 1 ps. Finax Grovboller – Brødblanding
  • 2 breve Finax tørgær (svarer til 50 g frisk gær)
  • Ca. 5 dl vand
  • 2 store gulerødder
  • ½ squash
  • 1 cm frisk ingefær (eller 1 tsk. stødt ingefær)
  • 1 tsk. gurkemeje

Vurder denne opskrift


Del

Print

Fremgangsmåde:

  1. Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål, og tilsæt vand.
  2. Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.
  3. Riv grøntsagerne og tilsæt dem sammen med gurkemeje til bolledejen, ælt det sammen.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
  5. Form grovbollerne som store sandwichboller eller mindre gnaveboller.
  6. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad bollerne efterhæve tildækket i ca. ½ time.
  7. Pensl med æg og drys med solsikkekerner
  8. Bag sneglene ved 220˚C (varmluft = 200 °C) i ca. 10-20 minutter, alt efter hvor store bollerne er formet

Har du ikke en Finax Bolleblanding ved hånden, kan du lave din bløddej selv fra bunden, få opskriften her.

Udviklet i samarbejde med madblogger Maria Vestergaard.

Finax skifter navn til Valsemøllen
Se historien her
+

Elsker du også en god start på dagen?

Få et hæfte fyldt med masser af lækre opskrifter på Grød & Brød med masser af fuldkorn, frø og kerner, så du kan give dig selv og din familien en god start på dagen.

Udover inspirationshæftet er du også sikret løbende bageopskrifter, bagetips og masser af bageglæde.

Udfyld denne formular, og inspirationen er på vej til dig.